Wall framing at Michael Jordan Collision Center

by

Two months to go at the Michael Jordan Collision Center project in Durham, NC.

Michael Jordan Collision Center Timelapse 2016-04-01 from Eddie Gontram on Vimeo.

The interior concrete work is now complete, allowing metal stud framing for the customer and office portion of the project to begin.  The 30-foot high stud walls were the first to be installed.

MJC_Framing_GWB

Wall framing and sheetrock installed

MJC_LED_Pend

LED high bay fixtures ready for installation

MJC_Buggy_Wash_Bays

Wash bay slab pour

MJC_ADA_ramp_wall

ADA ramp and barrier wall

MJC_High_Windows

South wall with new high windows

New high windows along the south side of the building were framed and trimmed out.

The wash bays on the Upper Level were poured, allowing for the masonry wing walls to be installed in a week or so.

The front entrance canopy and ADA ramp were poured.

LED high bay lighting has begun in the Lower Level.

Next week, more exciting work continues as the paint booths are delivered and installed, and the 2,000-gallon oil-sand separator will be installed below the front parking lot. Structural steel for the new canopy entrance area is also due early next week.

This project is being provided to the Owner via the Architect-led Design-Build process with Ten Penny Construction.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.